Schrijf je in gratis en verminder de reclame !

Faites de nouvelles rencontres sur Rendez-Vous.be
meet, like, love

Berichten

De wall lezen
Zoekt
Mijn berichten


Bericht op de wall

Terug naar de lijst

Ontvangen van Daniel44 

  Offline

64 jaar - Antwerpen - België

Gescheiden - Met kinderen

Chatten met
Contact toevoegen
Blokkeren
Daniel44 Op 01/09/2021 om 14:39

Wat hebben vrouwen te bieden ?

Tussen wat vrouwen willen en wat mannen te bieden hebben, gaapt een kloof
Dat potentieel voor terreur bestaat. Maar als incels werkelijk zo talrijk zijn, mogen we gerust besluiten dat de meesten geen slachtpartij beogen. Anders kregen we er al meer op ons bord. Door hen eenzijdig af te schilderen als boosaardige vrouwenhaters, zoals alom gebeurt­, riskeer je juist vrouwenhaat te creëren. Je trivialiseert hun reële probleem­ dat ze niet voldoen aan de hoge­ vrouwelijke eisen voor een seksuele of romantische partner. Incels danken hun benarde toestand niet zomaar aan zichzelf, maar ook aan de vrouwelijke seksuele selectiviteit en neiging tot hyper­gamie of ‘hogerop trouwen’.

Zeker dat laatste confronteert een groeiend aantal mannen met een relationeel obstakel. Studie na studie toont aan dat vrouwen een partner wensen die minstens even hoogopgeleid is als zijzelf, en het liefst hoger. Zo vond Gents onderzoek dat op Tinder meer dan negen op de tien vrouwen een man met een masterdiploma verkozen boven een met een bachelordiploma. Tegelijk steken­ vrouwen mannen steeds meer voorbij qua opleidingsniveau. Bijgevolg krimpt de poel aantrekkelijke mannen. Volgens sommige onderzoekers ligt dat mee aan de basis van het dalende aantal huwelijken in de VS. Tussen wat vrouwen willen en wat mannen te bieden hebben, gaapt een kloof. Ook vrouwen zijn daarvan het slachtoffer. Niet omdat ze, zoals mannen, onhuwbaar bevonden worden, wel door hun veeleisendheid.

Het levert vrouwen niet noodzakelijk minder seks op. Op datingapps mikken zij op de 20 procent meest aantrekkelijke mannen, terwijl mannen openstaan voor 80 procent van de vrouwen. De meeste vrouwen kunnen dus wel seks krijgen als ze die willen. Een grote groep mannen blijft daarentegen op droog zaad zitten. Het aantal Amerikaanse mannelijke twintigers dat seksloos door het leven gaat, is het voorbije decennium verdriedubbeld. Bij vrouwelijke twintigers bedraagt de stijging maar 8 procent.

We dekken nog andere vormen van seksuele asymmetrie toe, omdat ze niet passen in het plaatje dat de seksen gelijk zijn. Amerikaans onderzoek toont dat meer dan 90 procent van de vrouwen verlangt dat een man de eerste romantische stap zet. Bijna 80 procent vindt dat hij moet betalen bij een eerste afspraakje. Combineer die verwachtingen met de vrouwelijke kieskeurigheid en de toenemende demonisering van mannelijke seksualiteit, en je krijgt een beeld van de beproeving die daten voor veel mannen moet zijn. Seksuele afwijzing treft hen veel vaker dan vrouwen. ‘Vrouwen daten als man was een les in vrouwelijke macht’, schrijft de lesbische journaliste Norah Vincent over het anderhalf jaar dat ze zich als man vermomde. ‘Ik zag mijn eigen sekse van de andere kant en kreeg een poos een irrationele hekel aan vrouwen. Ik gruwde van hun superioriteit, hun recht om me te kiezen of in een knip af te wijzen, iets wat ze zo achteloos deden dat het mijn nederlagen en zelfs mijn successen ondraaglijk vernederend maakte.’

Tegenover de karikatuur van incels als patriarchale mannen die vinden dat ze recht hebben op seks, staat een veel complexere realiteit. De meesten verdienen empathie, veeleer dan hoon.

Antwoorden aan Daniel44

   
 
 
Terug naar de lijst